Tapahtumapaikkakunnat

Äkäslompolo, Ylläs: 37 km lähtö ja maali, 105 ja 160 km maali. Kaikkien matkojen tapahtumakeskus

Vuonna 2019 numeroiden jako ja kisakylä sijaitsevat Äkäslompolossa Jounin Kaupan läheisyydessä. BUFF Trail Tour Finland -osakilpailun (37 km) lähtö. Maalialue 160 km, 105 km ja 37 km.

Hetta: 160 ja 55 km lähtö

Pisin matkamme 160 km ja klassikkotaival 55 km lähtevät Hetasta. Lähtöihin on bussikuljetus Äkäslompolon kisakeskuksesta ja Ylläsjärveltä Lapland Hotel Saagalta. Varaukset näihin busseihin tehdään heti ilmoittautumisen yhteydessä tai myöhemmin kisailmoittautumisvahvistuksen mukana tulleen henkilökohtaisen ilmoittautumislinkin kautta.

Pallas: 55 km maali, 105 km lähtö

Hetta–Pallas -klassikko tulee maaliin Pallaksella. Maalista on bussiyhteys Äkäslompolon kisakeskukseen tunnin välein klo 01.00 alkaen aamuun klo 07.00 saakka. Tähän bussiin ei tarvitse ennakkovarausta.

Uuden 105 kilometrin taival alkaa täältä.on bussikuljetus Äkäslompolon kisakeskuksesta ja Ylläsjärveltä Lapland Hotel Saagalta. Varaukset näihin busseihin tehdään heti ilmoittautumisen yhteydessä tai myöhemmin kisailmoittautumisvahvistuksen mukana tulleen henkilökohtaisen ilmoittautumislinkin kautta.

Matkustus Tunturi-Lappiin

Polkujuoksujuna

NUTS Ylläs Pallas Express -polkujuoksujuna kuljettaa sinut näppärästi napapiirin tuolle puolen. Loistavan ekologinen ja erinomainen tapa matkustaa rennosti NUTSeilemaan Lappiin ja takaisin! Hyppää junaan, niin pääset kisatunnelmaan jo Pasilassa!

Junassa mukana NUTSin väkeä ja yhteistyökumppaneita, tarjolla viimeisimmät vinkit kisaan, juoksijalle sopivaa sapuskaa sekä tietysti kisamateriaalin jako. Paluumatkalla tietysti aivan hillittömät after race -pippalot. Tätä et halua missata!

Junamatka + majoitus -paketit kaikilla höysteillä varattavissa vuodelle 2019 Vetikko Travelsin kautta.

Mikäli polkujuoksujuna kiinnostaa, mutta toivot tuunauksia muihin palveluihin, olethan suoraan yhteydessä junamatkan järjestäjään, Vetikko Travelsiin. Vetikko Travelsin linkki yllä.

Kisabussi Rovaniemeltä Ylläkselle

Pohjolan Matka ajaa torstaina Rovaniemeltä tunturiin ja sunnuntaina samaa reittiä takaisin. Aikataulut, tarkemmat tiedot ja varausmahdollisuus allaolevasta linkistä.

Matkakuvaus 2019 pohjolanmatka.fi sivustolla

Julkinen liikenne

Kesän 2019 kaukojunien aikataulut ovat nyt näkyvillä VR:n sivuilla.

Rovaniemi

Lennot päivittäin Helsinki – Rovaniemi Finnairin toimesta useita kertoja päivässä sekä Norwegianillakin yksi lento vuorokaudessa. Rovaniemi kuuluu kotimaan lentolippujen hinnoittelussa samaan sarjaan Oulun kanssa joten lippuja näkyy saavan varsin edullisesti – ainakin jos on ajoissa liikkeellä.

Päivittäisten bussivuorojen ulkopuolelta tapahtumaan liikennöi lisäksi jo aiemmin mainittu Pohjolan Matkan kisabussi.

Kemissä ja Rovaniemellä toimii Europcar-autovuokraamo, jonka NUTS-kisaviikonlopun tarjouksen vuodelle 2019 löydät täältä.

Kittilä

Kittilään lentää kilpailuajankohtana Finnair.

Kiiruna

Helsingistä pääsee tapahtumapaikalle myös helposti lentämällä Ruotsin Kiirunaan josta vuokra-autolla eteenpäin. Autovarausta tehdessä kannattaaa huomioida, että maanvaihto pitää sopia autovuokraamon kanssa erikseen. Valitettavasti NUTSin vuokra-autotarjous alla ei päde muualla kuin Suomesta vuokrattaessa.

Europcar vuokra-autotarjous

Europcar tarjoa NUTS Trailrunning 2019 -viikonlopuiksi erityispaketteja. Katso tarjoukset täältä.

Majoitus

Lapland Hotels

Äkäslompolossa kisakeskuksen lähettyvillä suosittelemme Lapland Hotels Äkäshotellia. Ylläsjärvellä palvelee Lapland Hotels Saaga. Näistä hotelleista on bussiyhteydet lähtöihin Hettaan ja Pallakselle. Äkäslompolon kisakeskuksen maalista on lauantaina säännöllinen yhteys Ylläsjärvelle.

Siirry varaamaan
Matkailuautolla tai asuntovaunulla matkaavat sekä budjettireissajat

Sport Resort Ylläksen asuntovaunualue on avoinna myös kesäkaudella 2019 hinnan ollessa 46€/vrk. Vastaanotto palvelee Head Sport Shopin yhteydessä Gondolin ala-asemalla. Lisätiedot täältä.

Kansallispuistoalueella hotelli Pallaksen yhteydessä ei ole caravan-aluetta. Mahdolliset pysäköinnit onnistunevat hotellista 500 m etelään olevalla pysäköintialueella, mutta  tästä kannattaa olla ennakkoon yhteydessä hotellin vastaanoton kanssa. Pysäköintialueella ei ole vesipistettä eikä sähköä.

Hetassa startin läheisyydessä toimii Hetan Lomakylä kaikkine camping ja caravan-alueen fasiliteetteineen.

Budjettimatkailijoille vinkattakoon, että Äkäslompolossa palvelee mm. 7 Fells Hostel.

Enontekiön matkailuinfo

Tunturi-Lapin luontokeskus, Peuratie 15, 99400 Enontekiö
Sähköposti: matkailu.info@enontekio.fi
Puh. 0400 556 215
www.tosilappi.fi

NUTS-kisabussit lähtöihin

Ylläkseltä Pallakselle ja Hettaan

Kisabussit Äkäslompolon kisakeskuksesta lähtöpaikoille perjantaina 160 km ja 55 km Hettaan sekä 105 km lähtöön Pallakselle.

Varaa kuljetus ilmoittautumisen yhteydessä tai myöhemmin kisavarausvahvistuksen mukana tulleen henkilökohtaisen itsepalvelulinkkisi kautta.